lørdag den 31. marts 2012

Nyt rosen bed

Det er hundekoldt i dag, men vi har da fået lavet en del:) Vores nye rosenbed er ved at tage form, havestuen skal lige males (hvid) og så kan jeg komme i gang med at plante. Roserne er holdt i lilla:) derudover skal der plantes sommerfuglebuske i lilla og en masse stauder i rosa og lilla:)



Det nye rosenbed - man går direkte ud fra havestuen, og ned i det nye rosenbed.
Fortsat god weekend derude:)

tirsdag den 27. marts 2012

lørdag den 24. marts 2012

Nye roser - og andre ting

Skulle lige et smut på planteskolen efter mine nye roser New Dawn, som skal klatre i baggrunden af et stort staudebed, og hvad skete så? jo jeg faldt for denne skønne rose "Midnight blue", den ligesom sagde "tag mig med hjem" og hvem kan stå for det? ikk' mig. Clematis her jeg også fået købt en del af, og diverse frugtbuske, og skønne forårs planter, løg, krydderurter, akapantus, hornvioler, jordbærplanter, (de giver hvide jordbær) m.m. Jo jo her sker en del, blev færdig med opsætning af riohegn i dag (altså min søde mand) fik sat det op, så her skal der også diverse klatreplanter til. -


Midnight blue - skøn ikk'

Næste weekend tror jeg at vi går i gang med det nye rosenbed, jeg skal nok tage billeder Før og Efter:)
Og på lørdag den 31.03.12 starter vi med at sælge stauder se mere på http://www.staudecafeen.dk/

søndag den 18. marts 2012

Regn, regn og atter regn... og så Gul solskin

En lidt trist og våd dag i haven, ja så blev det da til en tur på planteskole for at købe lidt forår.
Jeg fik bestilt 2 slyngroser New Dawn (tak for hjælpen med at vælge) iht. tidl. indlæg:) 3 skønne Clematis blev det til, de skal plantes sammen med de 2 nye roser. 3 roser Blue Moon... dem glæder jeg mig meget til, de skal stå i det nye rosenbed vi snart skal i gang med.
Nå ja så røg der lidt lysegule horvioler, lysegul primula, veronica gentianoides, 2 store potter med gammeldags påskeliljer, og 2 store løg af rosa Hagelilje (nogen der ved om Hagelilje tåler frost, eller skal de tages ind til efteråret)? Fortsat god søndag








Give Away - Vinderen er.........:)

Så har "lykkens gudinde" (Leif) trukket en vinder og der er Blomsterhatten (Helle) Tillykke med en super skøn lilla træpæon. Hvis du sender din adresse til staudecafeen@forum.dk så sender jeg din pæon.
Tak for stor deltagelse og rigtig god søndag derude:)

Træpæoner skal plantes "dybt" podestedet skal være under jorden (som roser) modsat alm. pæoner som ikke må plantes dybt. Undgå for meget gødning til Træpæoner. God fornøjelse Helle:)

torsdag den 15. marts 2012

Årets tema – farven lilla

Årets tema – farven lilla
I år skal mine krukker fyldes med lilla stauder, løg, knolde, grøntsager og sommerblomster.
Lilla er sådan en skøn farve i haven, den kan jeg ikke få nok af, og rosa kommer jeg nok ikke uden om.
Men i min forhave, skal der hygges lidt. Vi har 2 højbede med frugt/grønt/krydderurter, en blodblomme og så er der ellers en masse stauder i gule farver.
Farven gul er nu ikke lige mig, men jeg vil ikke helt undvære den solgule farve, men derimod er jeg faldet for den lysegule farve, og har den flere steder i haven.
For at vende tilbage til det gule, så har jeg sat en gammel stol, og på den skal der sættes krukker, med gule blomster, rundt om stolen skal der også stå krukker, lige nu er jeg ved at plante krukker med diverse forårsløg, og lidt lanterner, skal der også til.
Har du også et ”tema” for din have…. Eller måske noget helt andet? Fortæl, fortæl J



ugens buket er rosalilla rose og sart rosa ranunkel

Har vist lavet lidt for meget i haven og har overanstrengt mit ene knæ, så nu går jeg og humper rundt, uden at lave så meget ØV og så lige når foråret var godt i gang:)

lørdag den 10. marts 2012

Give Away - Lilla træpæon

Som tidligere skrevet lovede jeg en Give Away om en lilla træpæon:) og i dag har jeg fået stauder hjem fra Holland, så her har været travlt med at komme stauder i potter, mange er dog købt i potter, men 6 timer i denne kulde... kors hvor jeg fryser.... endnu.
Træpæonerne jeg har fået hjem er super flotte og med mange "øjne". Træpæoner skal plantes dybere end alm. pæoner da podestedet skal være under jorden.
Så hermed en rask lille Give Away det eneste du skal er at skrive en kommentar på dette indlæg .... Nemt ikk' :) vinderen trækkes søndag den 18. marts 2012.
Husk hvis du skriver indlæg som anonym så "smid" lige din email:)
Billedet udlånt af min Lev.
Du kan se mange af de stauder jeg har fået hjem på min hjemmeside

onsdag den 7. marts 2012

Haveorkide

Min første haveorkide blomster, og hvorfor den står inde, jeg tør ikke sætte den ud endnu, med den kulde vi har. Nogen er har erfaring med haveorkideer? Jeg har sået 2 forskellige haveorkideer og er natruligvis spændt på om det lykkes af få noget ud af dem, det er en langsom proces selv at så haveorkideer.

Haveorkide

En god måde at få mange vintergækker på er at grave "klumpen" op når de er færdige med at blomstre, del løgene ca. 5 stk. i hvert "nye" hul, så de får plads til at formere sig. Så får du hurtigt mange "klumper" rundt omkring i haven.

søndag den 4. marts 2012

Vind havebøger af Inge Futtrup - Arbejdsweekend

En skøn men kold weekend er snart slut.
jeg har fået sået en masse staudefrø, sidste udkald:) og "kom til" at bestille frø på Kerneliv.dk tomater, kål, rosenkål, salat, forårsløg, alle i violette farver.... og så røg der naturligvis et par andre ting i kurven:) er spændt på hvordan mit violette grøntsagshøjbed bliver:)
Vi har også fået sat en bøgehæk op, en for at skjule tørrestativet lidt og rundt om vores pavillon blev der også plantet bøgehæk.

Er du til havebøger så tjek Inge Futtrup på http://www.havetip.dk/ der kan du vinde bøger og Inge giver mange gode haveråd og tip:)

Rigtig god ny uge:) billedet er fra sidste år

fredag den 2. marts 2012

Shop Amok

I dag åbnede Plantorama i Hillerød, det var nu ikke min plan at skulle der ned, men muligheden bød sig, så hvorfor ikke! Hold da op hvor var det stort, og selvom klokken var
15. 00 var der tonsvis af mennesker Pyha! Når men jeg var ude efter kugle buksbom, fik køb 3 stk. til mit nye rosenbed, de kostede kun kr. 50,- pr. stk. Vi fik også købt 4 bundter af bøgehæk med 10 stk. i hver bundt for kun kr. 75,- for store flotte planter. Dem skal jeg bruge til at skabe et rum i haven.
Ja så røg der jo lidt ekstra i indkøbsvognen bl.a. Dahlia, Natal, Le Baron, Lila Rose, Pretty Lucie. Gladiolus Passos, Plumtart. Franske anemoner Mr. Fokker en skøn lilla farve. De fleste i lilla og rosa farver. I år skal jeg plante Dahliaer og Gladiolus i krukker og zinkbaljer. Og så røg der også lige 2 Pleione Formosana (haveorkide) ned i vognen. (dem har jeg også sået) J  

God weekend